Domů Aktuality Osamělí písničkáři ve Skokách

Osamělí písničkáři ve Skokách

Dva hudební recitály během jednoho večera se odehrají v poutním kostele Navštívení Panny Marie ve Skokách. Představí se dva Osamělí písničkáři – Jan Burian a Petr Linhart.


Jan Burian je duchovním otcem volného sdružení Osamělých písničkářů, spisovatelem, novinářem a průvodcem po dalekých zemích. Vydal několik alb, jako například Dívčí válka nebo První láska. Knižně vydal řadu sbírek poezie, vlastní paměti, texty o cestování, monografii o svém otci s názvem Nežádoucí návraty E. F. Buriana a mnoho dalších.

Petr Linhart je písničkář, železničář, milovník krajin a jejich příběhů a v neposlední řadě také průvodce po blízkém pohraničí. Hudební žánr, kterým se zabývá, nazval landscape folk, ale užívá se také pojem sudetská country. Je členem volného sdružení Osamělí písničkáři a také členem spolku Pod střechou, který postupně oživuje opuštěný mariánský poutní kostel ve Skokách.

Tito dva písničkáři vystoupí v kostele Navštívení Panny Marie ve Skokách v sobotu 8. 8. 2020 od 19 hodin. Vstupné je dobrovolné a bude použito na provoz a obnovu poutního místa.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 7. 8. 2020 - 14:03