Domů Aktuality Vlak naděje zaveze cestující do Lokte a Nové Role

Vlak naděje zaveze cestující do Lokte a Nové Role

​Ačkoliv se letos nekoná Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech, cestující rozhodně nepřijdou o oblíbený Festivalový vlak. Ten vypraví České dráhy za podpory Karlovarského kraje ve dnech 4. až 8. července pod novým názvem Vlak naděje. Čeká vás nejenom nevšední prohlídka města Loket s programem pro děti, ale také návštěva porcelánky Thun v Nové Roli s možností odekorování vlastního výrobku.

„Přáli jsme si zachovat pro návštěvníky Karlovarského kraje tento populární vlak, který každoročně doprovází Mezinárodní filmový festival, a nabídnout cestujícím oblíbené turistické atrakce, a proto jsme i letos za podpory Karlovarského kraje a ve spolupráci s Archou Loket připravili atraktivní doprovodný program v královském městě Loket a ve vyhlášené porcelánce Thun. Na tento spoj jsme nasadili moderní jednotku RegioShark. Věříme, že se v příštím roce filmový festival konat bude a my opět vypravíme Festivalový vlak,“ říká Vladimír Omelka, ředitel Regionálního obchodního centra Karlovy Vary.

Na trase Karlovy Vary dolní nádraží – Loket bude vlak jezdit od 4. do 6. července. Odjez je vždy ve 13 hodin a zpátky se pojede v 17 hodin. Lidé se mohou těšit na prohlídku královského města ve vztahu k významným filmovým lokacím. Mimo jiné se zde natáčel i legendární seriál Vlak dětství a naděje. Součástí akce je také speciální program pro rodiče s dětmi s ochutnávkou loketských gastronomických produktů. Program trvá zhruba 80 až 90 minut, poté následuje volný čas s možností individuální návštěvy loketského hradu nebo lanového parku.

Další trasa vlaku povede z dolního nádraží v Karlových Varech do Nové Role. Vlak zde bude jezdit od 7. do 8. července, přičemž odjezd je vždy naplánován na 13 hodinu a návrat pak v 15:45 hodin. Návštěvníky čeká komentovaná prohlídka porcelánky Thun z roku 1794 spojená s vlastní dekorativní tvorbou v Porcelánové školičce. Délka programu je odhadována na 70 až 80 minut. Organizátoři doporučují v obou případech rezervaci na tel.: 76205010, 776205025 nebo na e-mailu: archaloket@seznam.cz. Kapacita jedné jízdy včetně programu je 60 účastníků. Podrobnosti o cenách jízdenek i další informace najdete na těchto webových stránkách.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 29. 6. 2020 - 13:56