Domů Aktuality Karlovarský kraj finančně podpoří vybavení ordinací praktických lékařů v souvislosti s vydáváním eReceptů

Karlovarský kraj finančně podpoří vybavení ordinací praktických lékařů v souvislosti s vydáváním eReceptů

​​ Rada Karlovarského kraje na svém zasedání schválila poskytnutí dotace v rámci „Programu na podporu vybavení ordinací praktických lékařů informačními technologiemi v souvislosti s e-Receptem“, a to ve výši 98 602 korun.
 
„Dotace byla určena obcím Karlovarského kraje s maximálním počtem tří tisíc obyvatel, ve kterých ordinují praktičtí lékaři pro děti a dorost nebo pro dospělé. Maximální výše příspěvku pro každou ordinaci činí 35 tisíc korun. Získané finance slouží k nákupu vybavení a techniky, která je potřebná k vydávání eReceptů. Do ordinací tak mohou obce zakoupit například počítače, tiskárny nebo monitory,“ doplnil radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš.

Příspěvky na nákup techniky pro vydávání elektronických receptů získaly obec Žlutice a Plesná. Ve Žluticích se jedná o dvě ordinace. V jedné ordinuje lékař dětí a dorostu, ve druhé praktický lékař pro dospělé. V Plesné bude zakoupeno vybavení do ordinace praktického lékaře pro dospělé.
Karlovarský kraj doposud podpořil v „Programu na podporu vybavení ordinací praktických lékařů informačními technologiemi v souvislosti s eReceptem“ 15 ordinací a bylo vyplaceno celkem 508.584,- Kč. Kraj se poskytnutím dotace snaží o zjednodušení a zachování dostupné lékařské péče v menších obcích regionu.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 10. 6. 2020 - 14:02