Domů Aktuality Český rozhlas Karlovy Vary připomíná dvacetiletí kraje

Český rozhlas Karlovy Vary připomíná dvacetiletí kraje

​U příležitosti 20. výročí existence krajů, které slavíme v letošním roce, připravil Český rozhlas Karlovy Vary speciální rubirku Dvacítka Karlovarského kraje. Od června do poloviny října se mohou posluchači každá pátek a sobotu těšit na zajímavosti z regionu a výlety na nejkrásnější místa.

Speciální rubrika zavede posluchače nejen do všech lázeňských měst v kraji, ale také například do Chráněné krajinné oblasti Slavkovský les, do Národní přírodní rezervace SOOS nebo Krušných hor na Boží Dar a Klínovec. Představí relikviář svatého Maura, chebský Špalíček či naši nejmladší vyhaslou sopku Komorní hůrku. Zprostředkuje návštěvu památek jako je hrad v Lokti, zámek Kynžvart a klášter v Teplé a seznámí s historií tradičních značek Moser nebo Becher a dalších.

"
Český rozhlas Karlovy Vary ke Karlovarskému kraji rozhodně patří. Jsme jeho součástí a jsme na to náležitě pyšní. Speciální rubrikou Dvacítka Karlovarského kraje chceme posluchače nejenom inspirovat k výletům, ale také podpořit cestovní ruch v našem regionu,“ uvedl vedoucí programu Českého rozhlasu Karlovy Vary Radim Jehlík.

Zájemci si mohou novou rubriku naladit na frekvencích Českého rozhlasu Karlovy Vary vždy v pátek po 14. hodině a v sobotu po 11. hodině.



Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 5. 6. 2020 - 08:00