Domů Aktuality Chebská porodnice od 1. června obnovuje činnost

Chebská porodnice od 1. června obnovuje činnost

​Porodní sály a oddělení šestinedělí v chebské nemocnici budou od pondělí 1. června maminkám a jejich dětem znovu k dispozici. Chebská porodnice se vrací k běžnému provozu.  Maminky se mohou těšit na nové zázemí v pavilonu A, které od loňského roku nabízí plný komfort moderní porodnice. Čeká je sehraný porodnický tým a domácí atmosféra, navíc pak jedinečný výhled na město ze samotné porodnice i pokojů na oddělení šestinedělí. 

“Vím že naše porodnice je velmi oblíbená u maminek a mnohým bylo líto, že nemohou své děti přivést na svět právě u nás. Ale organizačně ji nebylo možné otevřít dříve,” vysvětluje ředitel chebské nemocnice Martin Krušina. Zaměstnanci porodnické části totiž v uplynulých týdnech posilovali oslabená oddělení chebské nemocnice a pomohli je tak udržet v chodu. "To, že od pondělí bude porodnice znovu v provozu, je skvělý signál nejen pro maminky, ale v zásadě pro každého. Situace se i v našem městě a nemocnici postupně vrací do normálu,” uzavírá Krušina. 

V chebské porodnici se každoročně za běžné situace narodí kolem 500 dětí a vyhledávána je dlouhodobě právě pro svou atmosféru. Je součás
tí Nemocnice v Chebu, která spadá pod Karlovarskou krajskou nemocnici a byla vybudována v letech 1836 až 1839. Dnešní porodnice již nesídlí v původních historických budovách, ale na počátku roku 2019 se přestěhovala do zcela nové hlavní budovy nemocnice. 




Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 28. 5. 2020 - 14:34