Domů Aktuality ​Kraj opět podpoří Klub českých turistů, který se stará o značení cyklotras v regionu

​Kraj opět podpoří Klub českých turistů, který se stará o značení cyklotras v regionu

​Díky kvalitnímu systému značení míří do Karlovarského kraje každoročně čím dál tím více domácích i zahraničních cyklistů. Velkou zásluhu na tom má Klub českých turistů, který se stará o značení místních cyklotras a cyklostezek. Rada Karlovarského kraje mu na svém posledním zasedání odsouhlasila dotaci ve výši 300 tisíc korun. 

 „Karlovarský kraj dlouhodobě podporuje aktivity v oblasti rozvoje cyklistické dopravy a cykloturistiky. Součástí podpory je i poskytování dotace Klubu českých turistů na pravidelnou údržbu a nové značení regionálních cyklotras a cyklostezek. Částku, kterou jsme na radě schválili, však ještě musí posvětit krajské zastupitelstvo. Jsem rád, že náš kraj může svým obyvatelům nabídnout velmi hustou a kvalitní síť cyklostezek a cyklotras a věřím, že v době zklidnění krizové situace i touto aktivitou přispíváme k návratu k normálu našich životů a zároveň se těšíme na turisty, kteří s nadšením šlápnou do pedálů a v sedle svého kola budou objevovat krásy našeho regionu,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje, projektového řízení a informatiky Josef Janů.

V současné době spravuje Klub českých turistů v regionu přes 2 tisíce kilometrů cyklistických tras a cyklostezek. Všechny úpravy jsou prováděny tak, aby byla naplňována dlouhodobá koncepce údržby a rozvoje sítě cyklotras na území celého Karlovarského kraje. O tom, že svoji práci odvádí jeho členové skutečně dobře, svědčí nejenom pozitivní zpětná vazba od cyklistů či turistů z nejrůznějších koutů naší země, ale také to, že značení Karlovarského kraje je v posledních letech pravidelně vyzdvihováno na konferencích, workshopech či setkáních týkajících se cyklistiky.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 28. 4. 2020 - 09:49