Domů Aktuality Kraj snížil cenu testu na COVID-19 pro samoplátce o 1 tisíc korun

Kraj snížil cenu testu na COVID-19 pro samoplátce o 1 tisíc korun

​Od dnešního dne, úterý 28. dubna 2020, se v odběrovém místě v areálu karlovarské nemocnice zahajuje kromě ostatních také testování samoplátců na nákazu koronavirem. Původní cena odběrů, která zahrnuje veškeré skutečné náklady na testování, tedy personální zabezpečení, laboratoř, ochranné pomůcky apod. byla Karlovarskou krajskou nemocnicí stanovena na 3000,- Kč. Karlovarský kraj se ale rozhodl po dohodě se zástupci nemocnice snížit cenu na 2000,- Kč.

„Nechali jsme Karlovarskou krajskou nemocnici stanovit cenu testů pro samoplátce, která bude zahrnovat všechny položky. Tato cena skutečně odpovídá 3 tisícům korun. Na druhou stranu ale chceme, aby byla cena přijatelná, nižší, protože někteří budou muset testy absolvovat třeba opakovaně. Proto jsme požádali vedení nemocnice, ať sníží poplatek na 2 tisíce korun. Věřím, že tím aspoň trochu ulehčíme lidem situaci. Po odzkoušení systému pak do konce týdne zahájíme odběry pro samoplátce i v Chebu, v areálu nemocnice, jak jsme avizovali už v pondělí 27. dubna,“ uvedl hejtman Petr Kubis s tím, že kraj v budoucnu plánuje Karlovarskou krajskou nemocnici finančně podpořit, aby tak sanoval propad výkonů a úhrad, který nastal během koronavirové krize.

Snížení ceny testů pro samoplátce se týká všech, kteří se od dnešního dne přihlásili k odběru prostřednictvím objednávkového systému. Veškeré informace k testování samoplátců najdou lidé na stránkách: www.kkn.cz

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 28. 4. 2020 - 13:09