Domů Aktuality Krajská knihovna se dnes znovu otevírá veřejnosti

Krajská knihovna se dnes znovu otevírá veřejnosti

​V souladu s vládním harmonogramem uvolňování provozu konkrétních institucí bude od pondělí 27. dubna opět přístupná Krajská knihovna Karlovy Vary. Návštěvníci i zaměstnanci však budou muset dodržovat přísná hygienická pravidla. Vstup bude možný pouze s rouškou, a to pro omezený počet lidí. Na místě budou k dispozici jednorázové rukavice a bezoplachová desinfekce. Veškerý provoz pak bude soustředěn do centrální haly, přístup do jednotlivých oddělení nebude možný.

V centrální hale připraví knihovníci tituly k zapůjčení, k dispozici bude výběr beletrie, odborné a dětské literatury i knih z A klubu. Pokud bude mít čtenář zájem o konkrétní tituly, stačí, když si je zarezervuje a knihovníci je pro něj připraví. „V současném stavu chceme mít bezpečnou knihovnu pro všechny. Veškeré publikace prošly uceleným systémem dekontaminace. Čtenáři tak dostanou hygienicky ošetřenou a naprosto nezávadnou knihu,“ uvedl ředitel knihovny Vratislav Emler.

Ani s vrácením výpůjček není třeba kam spěchat. Pokud se čtenáři obávají možného rizika a do knihovny se i přes přijatá opatření bojí zajít, všechny výpůjčky jsou automaticky prodloužené až do 16. května. Využít lze i služby biblioboxů, dva jsou za pokladnami v Městské tržnici a jeden přímo u knihovny. „Jsem velmi rád, že se otevírá Krajská knihovna Karlovy Vary a čtenáři budou mít opět možnost výpůjčky a vrácení knih. Návštěvníci knihovny se nemusejí obávat, vedení knihovny přijalo veškerá opatření, aby se zamezilo riziku nákazy koronavirem. Přesto prosíme všechny, kteří se do knihovny vypraví, aby nezapomněli na roušky či jinou ochranu dýchacích cest a využili nabízené rukavice i dezinfekční prostředky a chránili sebe i personál knihovny,“ doplnil náměstek hejtmana Martin Hurajčík.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 27. 4. 2020 - 09:43