Domů Aktuality Dotaci od ministerstva financí kraj využije na krizová opatření

Dotaci od ministerstva financí kraj využije na krizová opatření

Ministerstvo financí poskytlo Karlovarskému kraji neinvestiční účelovou dotaci ve výši 10 milionů korun na pokrytí nezbytných nákladů v souvislosti s šířením koronavirové nákazy. O dotaci požádal ministryni Alenu Schillerovou hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis. Kraj by měl finance využít na mimořádné výdaje spojené s pořizováním ochranných prostředků a s realizací krizových opatření.

„Musím velmi ocenit, že nám ministerstvo financí vyšlo vstříc a dotaci jsme získali v krátkém čase. Finanční prostředky použijeme jednak na nákup ochranných prostředků, především respirátorů do nemocnic a pro další zdravotníky, na pořízení dezinfekčních prostředků do škol, kde zajišťujeme ve spolupráci s městy hlídání dětí hasičů, policistů, zdravotníků, na vybavení odběrových míst a podobně. Řešit také budeme v některých případech dovybavení karanténních prostor,“ vysvětlil hejtman.

Peníze může stát poskytnout krajům na základě krizového zákona. V případě Karlovarského kraje musí být finance řádně vyúčtovány do 31. 12. 2020.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 6. 4. 2020 - 15:20