Domů Aktuality Autorem nového loga Institutu lázeňství a balneologie je student "keramky"

Autorem nového loga Institutu lázeňství a balneologie je student "keramky"

​Institut lázeňství a balneologie, v.v.i., který v loňském roce zřídil Karlovarský kraj, má zbrusu nové logo. V soutěži o jeho podobu zvítězil Karel Antonín Kalvas, student třetího ročníku oboru grafický design Střední uměleckoprůmyslové školy keramické a sklářské v Karlových Varech. Logo ztvárňuje stylizovanou baňku, jež v sobě ukrývá třetí rozměr.

Zástupci insitutu uspořádali nejprve školní kolo soutěže, v němž bylo vybráno 5 studentských návrhů hodnocených odbornou porotou.  „Soutěžící měli za úkol přemýšlet i nad tím, aby se v logu odrazily mimo jiné cíle začínající instituce, tedy věda, výzkum, vzdělávání a zejména rozvoj a propagace lázeňství. Proto se mezi hodnocenými návrhy objevily motivy stylizované baňky, cesty za poznáním, listu jako symbolu přírody, stylizovaného písmene „I“ či lázeňského pohárku. Překvapením pro nás byla vysoká výtvarná úroveň a propracovanost jednotlivých verzí i dobře připravené prezentace,“ upřesnil uvolněný zastupitel Karlovarského kraje Vojtěch Franta.

Z pohledu originality, grafického řešení i širokého použití ve vizuálu organizace byl nakonec nejlépe hodnocen návrh Karla Antonína Kalvase. Všichni finalisté obdrželi věcné ceny, vítěz dostal navíc i finanční odměnu. Logo nyní bude institut používat při prezentaci a propagaci své činnosti.

Posláním Institutu lázeňství a balneologie​ je prokázat účinky lázeňské léčby na lidský organismus, ale bude se také snažit prosazovat existenci vysoké školy zaměřené na lázeňství v regionu. 


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 21. 2. 2020 - 08:16