Domů Aktuality Střední lesnická škola Žlutice se dočká další modernizace

Střední lesnická škola Žlutice se dočká další modernizace

​ V květnu letošního roku by se naplno měly rozjet stavební práce na rekonstrukci bývalé kotelny a stodoly ve Střední lesnické škole Žlutice. Rada Karlovarského kraje na svém zasedání schválila realizaci zadávacího řízení na realizaci stavby. Předpokládané náklady jsou vyčísleny na více jak 10, 8 milionu korun včetně DPH.

Jednopodlažní nepodsklepený objekt bývalé kotelny bude nově využíván jako dílna pro traktory včetně skladu pohonných hmot.  Ve stávající budově stodoly pak bude vytvořena učebna a zázemí pro výuku dílen. „Nabídky budou hodnoceny podle jejich ekonomické výhodnosti. Základním hodnotícím kritériem bude nejnižší nabídková cena bez DPH. Předpokládáme, že k zahájení stavebních prací by mělo dojít v květnu. Pokud půjde všechno podle plánu, stavba bude hotova do konce dubna příštího roku,“ upřesnil radní pro oblast školství a mládeže Jaroslav Bradáč s tím, že soutěžit se bude ještě dodavatel na vybavení nově zrekonstruovaných prostor.

Střední lesnická škola ve Žluticích patří ke školám s dlouholetou tradicí, která již více jak třicet let vychovává profesionální lesníky. V příštím školním roce otevře jeden maturitní obor, a sice Lesnictví, a čtyři učební obory, mezi něž patří Lesní mechanizátor, Včelař, Zahradník a Zahradnické práce. „V současné době se škola těší velkému zájmu. Je to zásluha nejenom paní ředitelky, ale také kantorů, díky nimž získává lepší pověst a úroveň. A i když je tam jistý dluh z minulosti a příliš se do ní neinvestovalo, u dětí, které se tam hlásí, je jasně vidět, že tam studovat prostě chtějí a že se nejedná o školu, která by na ně, jak se říká, zbyla,“ doplnil Jaroslav Bradáč.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 19. 2. 2020 - 09:58