Domů Aktuality Našim olympionikům se včera dařilo v běhu na lyžích i ve skicrossu

Našim olympionikům se včera dařilo v běhu na lyžích i ve skicrossu

​Třetí soutěžní olympijský den byl pro sportovce Karlovarského kraje opět úspěšný. V běhu na lyžích - 3 km volnou technikou, starší žákyně - získala stříbro Viktorie Pátková a bronz Aneta Bauerová, obě LK Slovan Karlovy Vary. Další medaili si na své konto připsal zlatý Marek Štěrba z LK Slovan Karlovy Vary v lyžařském orientačním běhu (chlapci 16) a zlatou v akrobatickém lyžování přidala i skicrossařka Nella Trinerová v kategorii mladší dívky z TJ Jiskra Nejdek. Stříbro vybojovala Nela Apolínová ze SKI KLUB Karlovy Vary ve stejné disciplíně.

Olympiáda se rozšířila i do posledního z pořádajících měst, v Sokolově začaly závody v rychlobruslení. Svůj program naopak závěrečnou disciplínou uzavřelo alpské lyžování. Před posledním dnem se na čele bodování drží Liberecký kraj, tabulkou však ještě může zamíchat vyvrcholení hokejového turnaje a dalších sportů.

R
ychlobruslení mělo na programu tratě na 111 a 500 metrů. Vyrovnané výkony ve všech kategoriích super sprintu předvedli Středočeši, kteří zaznamenali tři druhá místa. Na půlkilometrové distanci dvěma zlaty zazářili chlapci Jihočeského kraje, mezi mladšími dívkami braly zlato a stříbro zástupkyně Středočeského kraje. Svou premiéru v Karlovarském kraji si odbyli i skikrosaři, kterým Krušné hory ukázaly i svou méně vlídnou tvář v podobě silného větru. S náročnými podmínkami si na Klínovci nejlépe poradili chlapci Kraje Vysočina (dvě medailová umístění) a dívky z domácího Karlovarského kraje (rovněž dvě medailová umístění). Na čtvrtek má skikros naplánované závody týmů.

Na hřebenech hor svou poslední disciplínu odjeli reprezentanti v alpském lyžování. Mezi mladšími žáky si pro prvenství ve slalomu dojel Stanislav Kovář z Jihomoravského kraje, který tak po zlatu z paralelního slalomu družstev a bronzu z obřího slalomu rozšířil svou medailovou sbírku. V celkovém součtu za všechny disciplíny alpského lyžování největší bodový příspěvek do tabulky krajů přinesli liberečtí chlapci a královéhradecké dívky.

Běžkaře po úterní klasické technice na Jahodové louce čekaly závody volnou technikou a hned čtveřice závodníků ve své kategorii dokázala obhájit své včerejší zlato: Kateřina Dušková (Liberecký kraj), Eliška Polonská (Královéhradecký kraj), František Jelínek a Adam Smejkal (oba Středočeský kraj). Program běžeckého lyžování ve čtvrtek vyvrcholí štafetovým závodem.

To biatlonisté si štafetu odbyli již o středečním poledni, organizátorům se jí navzdory původně ohlášenému zrušení podařilo uspořádat v jáchymovském areálu Eduard. Dívčí štafetu ovládly Liberečanky, mezi chlapci si pro prvenství dojel tým Královéhradeckého kraje.

V rámci mládežnické olympiády se běžkovalo i na německé straně Krušných hor, Skiarena Fichtelberg přivítala závody na krátké trati v lyžařském orientačním běhu. Na své vítězství ze sprintu dalším zlatem navázali Adéla Randáková (Královéhradecký kraj) a Antonín Svoboda (Plzeňský kraj).

V olympijském domě na skončený turnaj jednotlivců navázal šachový turnaj týmů. Odehrány byly partie osmifinále, čtvrtfinále a o konečné umístění, vyvrcholení je naplánováno na čtvrtek. Zajímavým zpestřením programu pro šachisty byla i odpolední simultánka s ambasadorem turnaje a mezinárodním mistrem Tadeášem Kriebelem.

Hokejisté v Karlových Varech a Chebu uzavřeli skupinovou fázi svého turnaje. Do bojů o medaile postoupily dva nejlepší celky obou skupin, které vytvořily semifinálové dvojice Moravskoslezský kraj - Kraj Vysočina (čtvrtek od 9:00, tréninková hala KV Areny) a Olomoucký kraj - Královéhradecký kraj (čtvrtek od 9:00, ZS Cheb). O 5. místo, které z hlediska celkového bodování krajů není nepodstatné, se utkají Ústecký a Zlínský kraj (čtvrtek od 11:00, ZS Cheb).

Všechny informace o sportech a výsledcích najdete v mobilní aplikaci ODM2020 a na:
https://odm.olympic.cz/2020

https://www.facebook.com/olympioniciODM

Instagramu: @odm.gang.


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 23. 1. 2020 - 08:52