Domů Aktuality ​Tradiční Tříkrálová sbírka dnes odstartovala v Karlových Varech

​Tradiční Tříkrálová sbírka dnes odstartovala v Karlových Varech

​Než se skupinky koledníků převlečených za tři krále vydaly do ulic města, čekalo je obvyklé požehnání před budovou hlavní pošty. Na zahajovacím ceremoniálu nechyběl ani hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis. Stejně jako v loňském roce bude výtěžek ze sbírky v Karlových Varech a okolí využit na úhradu části nákladů spojených s provozem místního týdenního stacionáře pro osoby s Alzheimerovou chorobou.

V deset hodin dopoledne vyšel od budovy magistrátu průvod královské družiny směrem k hlavní poště, kde už byl přichystán pěvecký sbor, aby koledníky i přihlížející potěšil hudebním vystoupením. Po úvodních slovech zástupců města, kraje a charity všem koledníkům požehnal emeritní biskup plzeňský František Radkovský, který nyní působí v Karlových Varech.

Do sbírky je možné přispět formou peněžního daru přímo do kasiček koledníků nebo prostřednictvím dárcovských SMS ve tvaru DMS KOLEDA na telefonní číslo 87 777. V Karlovarském kraji se dále bude vybírat například na podporu Hospice sv. Jiří v Chebu nebo na provoz Domovů pokojného stáří v Hroznětíně a v Ostrově. Koledníky s kasičkami můžete v ulicích měst a obcí našeho regionu potkávat až do 14. ledna.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 6. 1. 2020 - 12:22