Domů Aktuality Novým krajským radním pro sport se dnes oficiálně stal Josef Váňa

Novým krajským radním pro sport se dnes oficiálně stal Josef Váňa

​​Nový krajský radní pro oblast tělovýchovy a sportu Josef Váňa dnes na krajském úřadě převzal z rukou hejtmanky Jany Mračkové Vildumetzové usnesení krajského zastupitelstva, kterým byl schválen do funkce. Od této chvíle začíná jeho práce v Radě Karlovarského kraje. Soustředit se chce především na zdárný průběh lednové zimní olympiády dětí a mládeže v našem regionu, na podporu sportu dětí a mládeže a spolupráci se sportovními kluby a organizacemi.

„Co se týká zimní olympiády, určitě se moc těším, osobně jsem 20 let pracoval u horské služby na Pradědu, závodil jsem na lyžích, a pokud jde o organizaci sportovních akcí, to mám svým způsobem v krvi. Mohl bych promluvit i se svými kamarády, známými sportovci, aby přijeli například předávat medaile. Chci posílit práci s mládeží, získat více peněz pro krajský dotační program na obnovu sportovních zařízení, protože teď je schválených 6 milionů a chtěl bych, aby ta částka byla vyšší.“ Sportovní kluby za tyto peníze opravují zázemí pro sportovce, kabiny, udržují hřiště a další sportovní plochy.

Hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová také připomněla vznik Národní sportovní agentury, která bude mimo jiné mít na starosti dotační programy pro sportovní organizace v regionech. „To, že kraj bude mít svého radního pro sport a já bych měla působit v poradním orgánu Národní sportovní agentury, je z pohledu kraje velmi prospěšné, protože potřebujeme, aby na sport dětí a mládeže přicházely peníze nejen od kraje, ale hlavně od státu včas, aby s nimi kluby mohly počítat a nemusely odsouvat či dokonce rušit své investiční záměry a akce,“ zdůraznila.

V krajských volbách v roce 2016 získal
 Josef Váňa druhý nejvyšší počet preferenčních hlasů.Slavný žokej a trenér dosud působil jako krajský zastupitel a předseda Komise pro tělovýchovu a sport při Radě Karlovarského kraje, ale tuto funkci už předal svému nástupci. 

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 30. 12. 2019 - 14:02