Domů Aktuality Farní charita Karlovy Vary shání dobrovolníky pro Tříkrálovou sbírku

Farní charita Karlovy Vary shání dobrovolníky pro Tříkrálovou sbírku

​Když před dvaceti lety vyšli do ulic první dobrovolníci v pláštích a s korunami na hlavách, nikdo netušil, že za dvě dekády se jejich počet rozroste na sedmdesát tisíc a stará lidová tradice se promění v největší charitativní sbírku v Česku. Také na začátku příštího roku budou tři králové pomáhat rodinám s dětmi, seniorům a lidem na okraji společnosti. Staňte se i vy členy královské družiny a získejte dobrý pocit, že jste udělali něco nesobeckého pro ostatní.

Účel, na který budou koledníci vybírat peníze na Karlovarsku, bude stejný jako v předchozím roce, a sice na úhradu části nákladů spojených s provozem Týdenního stacionáře pro osoby s Alzheimerovou chorobou v Karlových Varech. Dobrovolníci se mohou již nyní hlásit Ditě Matoušové na mobilní číslo 731 433 030 nebo na e-mail dita.matousova@kv.charita.cz. Nezáleží na věku, ani na tom, kde bydlíte, důležité je nadšení a chuť se zapojit.

Slavnostní zahájení sbírky se uskuteční v pondělí 6. ledna, kdy v 10 hodin dopoledne vyjde průvod královské družiny od budovy magistrátu města směrem k hlavní poště. Zde zhruba v 10.15 hodin proběhne krátké hudební vystoupení a požehnání koledníkům. Lidé se mohou těšit i na tradiční Tříkrálový koncert, který bude opět hostit Vánoční dům v Doubí v sobotu 11. ledna od 13 hodin. Veřejnost může přispívat nejenom do zapečetěných kasiček jednotlivým koledníkům, ale také  formou dárcovské SMS ve tvaru DMS KOLEDA na telefonní číslo 87 777.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 23. 12. 2019 - 09:53