Domů Aktuality Kraj vyhlásil anketu o nejlepšího sportovce za rok 2019

Kraj vyhlásil anketu o nejlepšího sportovce za rok 2019

​O tom, kdo se stane nelepším sportovcem Karlovarského kraje za rok 2019, můžete rozhodnout právě vy. Stačí zaslat vyplněný nominační formulář okresnímu sdružení České unie sportu, a to nejpozději do 31. ledna 2020. Cílem každoročně vyhlašované ankety je ocenit sportovce, trenéry a sportovní legendy z našeho regionu za jejich mimořádné úspěchy.
„V roce 2019 se nám osvědčila spolupráce se zástupci okresních sdružení České unie sportu v Karlových Varech, Sokolově a Chebu, kteří přijímali anketní lístky. Díky tomu nedocházelo k duplicitě nominací a zároveň výsledky sportovců ověřili ti nejpovolanější, kteří mají v této oblasti největší přehled,“ upřesnil radní pro školství, mládež a tělovýchovu Jaroslav Bradáč.

Nominační formulář, jenž je společný jak pro města, okresy, tak i pro kraj, je k dispozici na internetových stránkách www.cuskv.cz. Anketní lístek je nutné si nejprve stáhnout do počítače a až poté jej vyplnit a data uložit. Vyplněný formulář je pak třeba zaslat e-mailem na kontakty uvedené v závěru formuláře. Vybrané nominace v rámci okresních kol budou následně postoupeny Karlovarskému kraji. Anketu bude posuzovat Komise Rady Karlovarského kraje pro tělovýchovu a sport, která předloží Radě Karlovarského kraje návrhy na ocenění. Slavnostní vyhlášení výsledků by se pak mělo uskutečnit na jaře příštího roku.

V uplynulém ročníku bylo odevzdáno přes 180 nominací, tedy o cca 60 nominací více než v předchozím roce. Hlavní cenu si z rukou hejtmanky Karlovarského kraje Jany Mračkové Vildumetzové převzali nohejbalista Jan Vanke, triatlonistka Heidi Juránková a stolní tenista Vít Špalek. Oceněni však byli i další sportovci, včetně hendikepovaných. Kromě zástupců Karlovarského kraje nechyběla ani gratulace od olympijského běžce na lyžích Lukáše Bauera.

Bližší informace k vyhlašované anketě poskytuje Ing. Martina Fučíková, e-mail: martina.fucikova@kr-karlovarsky.cz, tel.: 354 222 596, 736 650 379.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 20. 12. 2019 - 11:09