Domů Aktuality Na školách pokračují besedy s ambasadory dětské zimní olympiády

Na školách pokračují besedy s ambasadory dětské zimní olympiády

​Další základní školy, tentokrát v Karlových Varech a Ostrově, hostily besedy s ambasadory zimní olympiády dětí a mládeže. Děti přijeli pozdravit hokejisté z HC Energie Václav Skuhravý a Jakub Flek a úspěšná běžkyně na lyžích Petra Nováková. Ta mimo jiné zavzpomínala na dobu, kdy se sama coby žákyně účastnila olympiády.

V obou městech byla dětem nejprve představena olympiáda dětí a mládeže, která bude v našem kraji probíhat historicky poprvé ve dnech 19. až 24. ledna. Podle organizátorů se očekává, že na akci dorazí téměř 2 000 sportovců z celé České republiky. Děti se seznámily se soutěžními disciplínami i s jednotlivými sportovišti, kam mají po celou dobu konání olympiády volný přístup a mohou přijít fandit. Nechyběla ani pozvánka do olympijského domu – hotelu Thermal, kde bude pro veřejnost připraven bohatý doprovodný program, nebo do olympijské vesnice, jež bude pro sportovce i fanoušky otevřena na Božím Daru. Besedy se rovněž účastnily děti, které budou na olympiádě přímo startovat, a to například ve snowboardingu, krasobruslení, hokeji a běžeckém lyžovaní.

V Karlových Varech, konkrétně na základní škole Konečná, školáci besedovali s hokejisty Václavem Skuhravým a Jakubem Flekem. Nejvíce se zajímali o to, jak vypadá jejich běžný tréninkový den, jaký čas jim zaberou tréninky na ledě, jak probíhá letní příprava či jestli se jim v letošní sezóně podaří dosáhnout na vytoužený titul. Na základní škole Masarykova v Ostrově se pak dětem představila běžkyně na lyžích Petra Nováková, která naší zemi reprezentovala jak na mistrovstvích světa, tak na olympijských hrách. Žákům přivezla ukázat startovní dresy a podělila se o zážitky z jednotlivých šampionátů. Součástí besed byla rovněž autogramiáda a soutěž o volné vstupenky na zahajovací ceremoniál v KV Areně, odznáčky a náramky. Na závěr se děti mohly vyfotit s maskotem olympiády – veverkou Čiperkou. Ani jedno z nich si tuto příležitost nenechalo ujít. Všechny novinky a zajímavosti o olympiádě dětí a mládeže najdete na webových stránkách akce i na sociálních sítích.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 20. 11. 2019 - 15:06