Domů Aktuality Muzeum se lidem otevře za symbolické vstupné

Muzeum se lidem otevře za symbolické vstupné

​V rámci oslav 30. výročí sametové revoluce můžete v sobotu 16. listopadu navštívit Muzeum Karlovy Vary i Královskou mincovnu v Jáchymově za pouhých 17 korun. Děti do 6 let mají vstupné zdarma. V sobotu je navíc pro zájemce připraven diskuzní panel s pamětníky a v neděli projekce filmů z projektu „Příběhy bezpráví”.

V rámci diskuzního panelu vystoupí například Jiří Kotek, spoluzakladatel regionálního Občanského fóra, nebo Lev Havlíček, člen tehdejší nezávislé iniciativy Hnutí za občanskou svobodu. Diskuzní panel bude mít tři tematické okruhy - pozdní normalizace, události v listopadu 1989 a přelomu let 1989-1990 a polistopadový vývoj demokratických poměrů k dnešní post-demokracii. Moderátorem bude historik muzea Jan Nedvěd. Začátek je v 15 hodin.

Program uzavře nedělní promítání snímků z projektu „Příběhy bezpráví”, za nímž stojí společnost Člověk v tísni ve spolupráci s Českou televizí. Zájemci mohou zhlédnout filmy režiséra Karla Strachoty „1989: Z deníku Ivany A.“ a „České děti” či snímek Radka Berana „Normalizační loutka”. Projekce budou probíhat od 13.30 hodin. Bližší informace najdete na webu projektu.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 14. 11. 2019 - 12:03