Domů Aktuality Březová u Sokolova bude hostit festival kriminálních filmů

Březová u Sokolova bude hostit festival kriminálních filmů

​Od středy 6. listopadu se můžete vydat do Kulturního domu v Březové u Sokolova na 19. ročník festivalu kriminálních filmů a prevence kriminality KRIMIFEST BŘEZOVÁ 2019. Kromě filmů nabídne akce bohatý doprovodný program, v němž nebude chybět úvodní benefiční koncert Hudby Hradní stráže a Policie ČR či beseda s populárním hercem Ondřejem Vetchým. Záštitu nad festivalem převzal policejní prezident Jan Švejdar. 

Novinkou letošního ročníku bude  spolupráce s Kriminalistickým ústavem Policie České republiky, který návštěvníky ze škol i  veřejnost překvapí zajímavou antropologickou výstavou s názvem Sběratelé kostí. Ta bude přístupná po dobu festivalu dle zveřejněných otvíracích hodin. Zájemci se mohou těšit i na koncert filmových melodií, který bude celý festival zakončovat v neděli 10. listopadu. Během koncertu, na němž vystoupí orchestr ZUŠ band Horní Slavkov a Loket pod vedením Marka Rothbauera a pěvecké sbory ZUŠ Choir Melodie ze ZUŠ Horní Slavkov a Harmonie Kraslice ze ZUŠ Kraslice pod vedením Ivety Poslední, zazní řada známých domácích i zahraničních písní z filmů a pohádek.

V pátek 8. listopadu bude program festivalu patřit Policii ČR, která si na dopoledne připravila pro základní a střední školy z regionu ukázky z policejní práce, výstavu policejních vozidel a techniky. 

Vrcholem akce se stane beseda s jedním z nejoblíbenějších českých herců Ondřejem Vetchým. Koná se v pátek 8. listopadu od 19 hodin a kromě jiného připomene úspěšný český krimi film z roku 2012 Příběh kmotra, ve kterém Ondřej Vetchý exceloval v hlavní roli. Tento film bude následně po besedě přítomným zdarma promítnut.

Hlavním partnerem festivalu je Karlovarský kraj – Živý kraj a mediálními partnery jsou Sokolovský deník, Český rozhlas Karlovy Vary a Region Západ. Vstupné na výstavy, přednášky a a program Policie ČR je zdarma. Více informací a předprodej či rezervace vstupenek na filmová promítání, koncerty či besedu s Ondřejem Vetchým je k dispozici na stránkách Kulturního domu​ a Multifunkčního centra Březová u Sokolova.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 4. 11. 2019 - 09:11