Domů Aktuality Oslavte „30 let svobody“ společně s krajem

Oslavte „30 let svobody“ společně s krajem

​Karlovarský kraj pořádá každoročně akce, které se pojí s významnými historickými událostmi nebo osobnostmi. Ani letos tomu nebude jinak. V listopadu to bude přesně 30 let od chvíle, kdy studenti vyšli z pražského Albertova demonstrovat na Národní třídu. Brutální zákrok proti nim tehdy odstartoval vlnu odporu, jež vyústila v sametovou revoluci a následný pád komunistického režimu. Pojďte společně s námi oslavit „30 let svobody“.

„Pro obyvatele našeho regionu jsme připravili na letošní podzim opravdu pestrou nabídku kulturních akcí od koncertů populární a folkové hudby až po alternativní zábavu ve formě oblíbené Slam poetry, která stojí na pomezí divadla a poezie. Všechna vystoupení jsou úzce spjata s obdobím předlistopadového režimu, a proto věříme, že se bude jednat o důstojnou oslavu bojů za svobodu a demokracii. Na akce bude navíc platit zvýhodněné vstupné, takže doufáme, že se budou těšit velkému zájmu návštěvníků,“ uvedla náměstkyně hejtmanky Daniela Seifertová.

Karlovarský kraj podpoří konání tří koncertů v režii Vlny music agency Vladimíra Suchana. V sobotu 26. října se uskuteční v KV Areně v Karlových Varech koncert Folk & Country. Kapely tohoto žánru vždy připomínaly americké kořeny svobodné muziky a nejednou se setkávaly s represemi bývalého režimu. Na pátek 15. listopadu je přichystán koncert funkové legendy J.A.R. v Lidovém domě v Karlových Varech. Ta letos slaví 30 let na scéně a v rámci turné odehraje pouze jediný koncert v kraji. Následující den, v sobotu 16. listopadu, pak bude KV Arena hostit rockový koncert mezinárodního německo-britského projektu Floyd Reloaded, který je poctou kultovní kapele Pink Floyd a její písně doplňuje propracovanou laserovou show.

Další významná kulturní akce bude realizována ve spolupráci s městem Cheb a půjde o koncert Symfonická Salome. „Akce se uskuteční v pátek 8. listopadu v Západočeském divadle v Chebu. Těšit se můžete na písně Karla Kryla v úpravách pro symfonický orchestr. V roli účinkujících se představí oblíbený herec a zpěvák Pavel Batěk se souborem Salome a Karlovarským symfonickým orchestrem. Taktovky se ujme dirigentka Miriam Němcová. Na prosinec pak ještě chystáme netradiční formu zábavy v podobě Slam poetry. Na několika místech regionu vystoupí umělci z celé České republiky a do pořadů budou zapojeny i střední školy. Podrobnosti k jednotlivým vystoupením v dostatečném časovém předstihu upřesníme,“ dodala Daniela Seifertová. 
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 9. 10. 2019 - 15:50