Domů Aktuality ​Dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana žije sportem

​Dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana žije sportem

​Až do pátku 11. října bude v Ostrově probíhat 51. ročník Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana. Kromě projekcí se návštěvníci mohou těšit na bohatý doprovodný program, který se nese v duchu hesla „Žijeme sportem“. Patrony akce jsou oblíbený režisér Zdeněk Troška a výjimečná herečka Simona Stašová. 

Divákům se představí filmy, jako je Zloděj otázek, Všechno bude nebo Fair Play a Outsider. Připravena je i řada doprovodných sportovních akcí. Na Mírovém náměstí mohou zavítat do festivalové tělocvičny nebo si každé odpoledne zacvičit s gymnastkami z Městského domu dětí a mládeže. Novinkou letošního ročníku je úniková hra v Točně. Nechybí ani tradiční setkání se známými osobnostmi, zájemci uvidí například módního návrháře Osmanyho Laffitu. Milovníky hudby potěší koncert vokální skupiny Fragile a přichystány jsou i zajímavé výstavy. Jedna prezentuje ucelený obraz života a díla filmového režiséra, animátora a výtvarníka Karla Zemana, další zavede návštěvníky do světa dvou pověstně nešikovných kutilů Pata a Mata.

Dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana, původně Národní přehlídka dětské filmové tvorby, vznikl v roce 1969 z iniciativy nadšenců, ostrovských učitelů a členů Dětského filmového klubu Martin. Hlavními partnery akce jsou Ministerstvo kultury ČR, Karlovarský kraj, město Ostrov a Witte Automotive. Více informací nejdete na těchto internetových stránkách.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 8. 10. 2019 - 11:23