Domů Aktuality Počet letů z Moskvy do Karlových Varů se od 1. října 2019 zvýší

Počet letů z Moskvy do Karlových Varů se od 1. října 2019 zvýší

​Nízkonákladový letecký dopravce POBEDA navýší počet letů z moskevského letiště Vnukovo do Karlových Varů a zpět z dvou na 5 letů týdně. Navýšení bude platit nejen do konce letního letového řádu, tedy do 26. října 2019, ale nově i po celou dobu zimního letového řádu až do 27. března 2020. Vedení Karlovarského kraje i Letiště Karlovy Vary tento krok vítá.

„Jsme velmi rádi, že dopravce POBEDA k takovému kroku přistoupil, protože to dokazuje stoupající zájem cestujících z Ruské federace o cesty do našeho regionu a samozřejmě se to pozitivně odrazí v hospodaření letiště i v navazujících službách,“ uvedl Martin Hurajčík, náměstek hejtmanky Karlovarského kraje.

Létat se bude denně kromě úterý a soboty s příletem v 17:40 a odletem v 18:20. „Nárůst výkonů cestou spolupráce s dopravcem na trhu s reálným potenciálem a formou slevového balíčku pro sdílení rizika v období prvních 2 až 3 let po zahájení provozu, bez neúměrně vysokých finančních dotací, bude jedinou smysluplnou strategií letiště i do budoucna,“ vysvětlil Jiří Pos, jednatel Letiště Karlovy Vary.

Nízkonákladová letecká společnost POBEDA zahájila lety z Moskvy do Karlových Varů a zpět v únoru 2018. Cestujícím nabízí tarify v průměru o 20 až 25 procent nižší než u klasických dopravců. V současnosti se jedná o jedinou pravidelně provozovanou linku na karlovarském letišti. Vedení letiště dále průběžně vyhledává příležitosti pro zavedení dalších linek. Soustředí se jak na destinace, odkud by do regionu mohli přilétat turisté – např. Petrohrad, Baku, Taškent, tak i na charterové linky pro cestující z našeho kraje do přímořských destinací, jako je Turecko.  

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 25. 9. 2019 - 09:15