Domů Aktuality Kraj opět zve na Svátek seniorů

Kraj opět zve na Svátek seniorů

​Zajímavý program s kávou zdarma a možností získat Senior Pas čeká všechny zájemce z řad seniorů, kteří zavítají ve čtvrtek 26. září 2019 na Svátek seniorů v Ostrově a v Kraslicích. Akce pořádá Karlovarský kraj u příležitosti oslav Mezinárodního dne seniorů, který připadá každoročně na první říjnový den.

„Naším cílem je, aby senioři v našem kraji byli spokojení, aktivní a trávili své dny se svými blízkými a s přáteli. Proto jsme pro ně opět připravili Svátek seniorů, který má připomenout, že na seniory myslíme a že si uvědomujeme, co všechno pro nás dělají,“ uvedl náměstek hejtmanky Petr Kubis.

Program Svátku seniorů začíná v Kulturním domě Ostrov už od 10 hodin a potrvá do 12 hodin. Lidé se mohou těšit na vystoupení žáků Základní umělecké školy Ostrov, kavárnu pro seniory, na ukázky cvičení, která pomáhají zlepšit motoriku i paměť. Na místě je také možné si nechat změřit tlak. Zábavným dopolednem bude účastníky provázet oblíbený zpěvák Jiří Helekal, který zazpívá své známé písně.

V Kraslicích se Svátek seniorů bude konat v kulturním domě od 15 do 17 hodin. Vystoupí žáci Základní umělecké školy Kraslice, chybět nebude dobrá káva, cvičení i infostánek, kde se lidé mohou zaregistrovat a získat Senior Pas, jehož držitelů je v Karlovarském kraji už více než 16 tisíc a využívají přes 200 výhodných slev a nabídek. Také v Kraslicích zazní songy v podání Jiřího Helekala. Vstup na obě akce je zdarma.


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 23. 9. 2019 - 11:07