Domů Aktuality ​V regionu začala fungovat první ambulantní poradna pro osoby se závislostí

​V regionu začala fungovat první ambulantní poradna pro osoby se závislostí

​V polovině září došlo ke slavnostnímu otevření první ambulantní poradny pro osoby se závislostí v Karlovarském kraji. Poradna se nachází v Sokolovské ulici v Karlových Varech a její služby jsou poskytovány veřejnosti zcela bezplatně.


Poradna je provozována organizací Světlo Kadaň z.s., která v Karlových Varech mimo jiné zajišťuje i místní kontaktní centrum a terénní programy. Jejím cílem je poskytovat pomoc uživatelům drog vedoucí ke snížení škod na psychickém zdraví a ke snížení jejich sociální exkluze, usilovat o změnu rizikového chování a rovněž se je snažit motivovat ke změně životního stylu směrem k abstinenci. Poradna se mimo jiné zabývá i závislostmi dalšího typu, jako jsou závislosti na herních automatech či například videohrách. 

„Karlovarský kraj se již delší dobu potýkal s problémem absence jakékoliv ambulantní poradny pro osoby závislé či závislostí ohrožené. Jsme proto rádi, že se v Karlových Varech otevírá první poradna, jež nabídne pomoc osobám, které ambulantní služby potřebují,“ upřesnil náměstek hejtmanky pro oblast sociálních věcí a bezpečnosti Petr Kubis.

V rámci ambulantní léčby se zaměstnanci poradny snaží také zvýšit dostupnost této služby osobám, které nemohou nebo nechtějí opustit své stávající sociální vazby, i těm, které zatím stále nemají představu, jaký druh pomoci hledají. Služba je určena také jako forma podpory pro rodinné příslušníky a osoby blízké závislých. Podrobné informace, včetně kontaktů a provozní doby, najdete na těchto internetových stránkách.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 23. 9. 2019 - 11:24