Domů Aktuality Školní kuchyně a jídelna v Domově mládeže v Karlových Varech je v novém

Školní kuchyně a jídelna v Domově mládeže v Karlových Varech je v novém

​Karlovarský kraj nechal přestavět zastaralou kuchyni a jídelnu Domova mládeže a školní jídelny Karlovy Vary. Zařízení slouží žákům i učitelům několika karlovarských škol, v lednu příštího roku navíc jeho služby budou využívat účastníci zimní olympiády dětí a mládeže.

Rekonstrukce vyřešila staré a nevyhovující členění pracovišť ve školní kuchyni, stavebníci upravili i zázemí pro zaměstnance a přicházející strávníky. Kuchyně má nyní nové moderní spotřebiče a společně s jídelnou splňuje náročné požadavky celodenního výdeje jídel. „Těší mě, že příprava jídla nyní probíhá v podmínkách odpovídajících dnešní době a žáci, učitelé i ti, kteří bydlí v domově mládeže, se mohou stravovat v příjemném prostředí. Poděkování patří stavebníkům a dodavatelům zařízení, kteří vše stihli v rekordním čase od poloviny května do konce srpna. Na základě toho mohl být 2. září 2019 zahájen plný provoz,“ uvedl krajský radní Jaroslav Bradáč.

Karlovarský kraj na přestavbu a vybavení kuchyně s jídelnou vynaložil 22,5 milionu korun. Celá akce provedená firmou BAUING KV a společností Hofmann Bohemia-partner gastronomie proběhla v období 13. 5. – 31. 8. 2019.


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 19. 9. 2019 - 08:32