Domů Aktuality Lidé z krajských sociálních zařízení mají k dispozici nové vozy

Lidé z krajských sociálních zařízení mají k dispozici nové vozy

​Karlovarský kraj pořídil nové automobily pro obyvatele krajských domovů pro seniory a pro osoby se zdravotním postižením. Jedná se o 6 nových devítimístných velkých vozů a 5 osobních aut. Klienti v nich budou převáženi na nákupy, za kulturou i na výlety.

"Jde nám především o to, aby auta byla k dispozici klientům a dobře jim sloužila. Věřím, že je určitě  využijí k cestám na nákupy, na kulturní a další akce, rozhodně by jim udělala radost návštěva například vánočních trhů a další výlety,” uvedla hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová. Jak dodal náměstek hejtmanky Petr Kubis, kraj šel při pořizování vozů cestou centrálního nákupu a díky tomu se podařilo část nákladů ušetřit. „Navíc jsme dali domovům peníze na dovybavení aut mimo jiné speciálními sedačkami nebo plošinou,“ dodal náměstek. Vozy jsou dostatečně velké i pro naložení chodítek a dalších pomůcek, bez kterých se senioři a lidé se zdravotním postižením neobejdou.

Menší i velké nové vozy už nyní využívají v Domově pro seniory v Perninku, v Domově pro seniory v Lázních Kynžvart, v Domově pro osoby se zdravotním postižením "PATA" v Hazlově, v Domově pro osoby se zdravotním postižením v Mariánské, v Domově pro seniory "SKALKA" a „SPÁLENIŠTĚ“ v Chebu, v Domově pro seniory v Lázních Kynžvart, v Sociálních službách v Kynšperku nad Ohří, v Domově pro osoby se zdravotním postižením "PRAMEN" v Mnichově a v Domově pro osoby se zdravotním postižením "SOKOLÍK" v Sokolově. 


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 4. 9. 2019 - 14:34