Domů Aktuality Do kraje zavítal premiér a ministři české vlády

Do kraje zavítal premiér a ministři české vlády

​V závěr​u srpna přijel do Karlovarského kraje předseda vlády Andrej Babiš spolu s některými ministry. Cílem jejich cesty se stal hotel Thermal, kde se plánuje velká rekonstrukce hotelové části a chátrajícího bazénového centra, ale navštívili také obce Josefov, Lomnice a Rotava. Na své cestě do regionu se vládní činitelé zastavili na rozestavěné dálnici D6 u Krušovic a u karlovarského Doubského mostu, jehož oprava by měla být hotova začátkem prosince.

Společně s nimi přijela na prohlídku rozestavěného úseku D6 u Krušovic i hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová. Ta před časem premiéra i ministra požádala, aby změnili stanovisko ministerstva dopravy, které chtělo na části budoucí D6 mezi Bošovem a Karlovými Vary zúžit silnici z 25,5 metru na 21,5 metru, řidiči by navíc museli jezdit rychlosti 110 km/h. Jako důvod ministerstvo dopravy uvedlo, že úsek není intenzivně dopravně vytížený. Kraj to razantně odmítl s tím, že chce v celém úseku od Karlových Varů do Prahy plnohodnotnou dálnici. Premiér Babiš podpořil kraj v tom, že D6 musí mít veškeré parametry dálnice, a na základě toho vyzval ministra dopravy Vladimíra Kremlíka, aby ihned stanovisko změnil a řešil to s Ředitelstvím silnic a dálnic. „Chtěla bych moc poděkovat panu premiérovi za pochopení celé situace a předání pokynu k okamžitě nápravě. Karlovarský kraj čeká na dokončení dálnice do Prahy mnoho let a zaslouží si v celém úseku odpovídající dálniční spojení,” zdůraznila hejtmanka.

V hotelu Thermal premiér Andrej B
abiš společně s ministryní financí Alenou Schillerovou představili detaily očekávané rekonstrukce hotelu a především bazénu, který je ve špatném stavu. Jak uvedla ministryně financí, stát bude plně respektovat architektonickou koncepci areálu Thermalu a vycházet z této podoby i při přestavbě hotelu a vzniku bazénového centra. Premiér doplnil, že by chtěl, aby veškeré práce byly hotovy do 1. června 2021. Na kompletní rekonstrukci hotelové, kongresové a bazénové části půjde celkem 580 milionů korun. Bazén i s jeho okolím, kde chce společnost Saunia.cz vybudovat špičkové relaxační a wellness centrum, bude otevřen široké veřejnosti. Za veškerou práci, která vyústila v podpis smlouvy ohledně bazénového centra a za chystanou rekonstrukci poděkovala přítomným hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová: "V anketě Deníku, co je největší ostudou Karlovarského kraje, se čtenáři vyjádřili, že bazén hotelu Thermal. Jsem proto moc ráda, že se našla společnost, která vybuduje nové bazénové centrum a wellness. Já i paní primátorka Andrea Pfeffer Ferklová jsme v orgánech společnosti spravující Thermal a budeme moci bedlivě dohlížet na všechny realizační kroky, které se týkají všech částí oprav hotelu. Pro nás je ale nejdůležitější bazénová část. Děkuji za všechnu práci, která předcházela podpisu smlouvy a věříme, že se všechno podaří." Cesta členů vlády po regionu ještě pokračovala návštěvou Josefova, Lomnice a Rotavy.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 30. 8. 2019 - 14:39