Domů Aktuality Kraj nechal zrekonstruovat dětský domov v Plesné

Kraj nechal zrekonstruovat dětský domov v Plesné

​Odloučené pracoviště Dětského domova Karlovy Vary a Ostrov v Plesné se po mnoha letech dočkalo rekonstrukce. V objektu byla vyměněna okna, dveře a podlahová krytina, naistalovány nové rozvody elektřiny a internetu a stavebními úpravami prošly i sociální zařízení a pokoje, které jsou postupně vybavovány moderním nábytkem. Celkové náklady se vyšplhaly na téměř 8 milionů korun.

Dětský domov v Plesné, který se nachází v Nádražní ulici, byl již delší dobu ve špatném technickém stavu. „Pro každého je velmi důležité, v jakém prostředí vyrůstá. Jsem proto velmi rád, že se nám podařilo z rozpočtu Karlovarského kraje vyčlenit prostředky na rekonstrukci domova a dětem i jeho zaměstnancům dopřát odpovídající zázemí. V současné době je kapacita domova ze sta procent naplněna. Žije zde na čtyřicet dětí rozdělených do pěti rodinných skupin,“ uvedl radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Jaroslav Bradáč.

Díky stavebním úpravám se podařilo vybudovat samostatné pokoje pro dospívající děti a tím se přiblížit ke standardům běžným v zařízeních pro výkon ústavní výchovy, kdy v jednom pokoji bydlí maximálně dvě děti. V objektu vzniklo také nové zázemí pro pedagogické a technicko-hospodářské pracovníky. Ke zvýšení bezpečnosti obyvatel domova by pak měl přispět nový kamerový systém. Od června probíhá rovněž výměna části nábytku ve všech rodinných skupinách, která bude podle informací ředitele příspěvkové organizace Karlovarského kraje Milana Molce pokračovat ještě na podzim letošního roku.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 16. 8. 2019 - 13:22