Domů Aktuality ​V regionu se otevřou Centra duševního zdraví, přijďte besedovat

​V regionu se otevřou Centra duševního zdraví, přijďte besedovat

​V úterý 3. září budou v Chebu a Karlových Varech slavnostně otevřena Centra duševního zdraví. U této příležitosti proběhnou v obou městech besedy na téma duševního zdraví. Záštitu nad akcemi převzala hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová a svou účast přislíbil i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Vstup je pro všechny návštěvníky volný.

Besedy, v rámci kterých vystoupí český spisovatel a cestovatel Josef Formánek a básník, herec a zpěvák Petr H. Batěk, pořádá nezisková organizace FOKUS Mladá Boleslav. V Karlových Varech bude diskuse probíhat v kině Drahomíra od 17 do 19 hodin, v Chebu pak v Západočeském divadle od 20 do 22 hodin. Role moderátora se ujme Martin Fojtíček, zakladatel společnosti Ledovec. Během dne se navíc ve městech představí Cirkus Paciento z Plzně.

Centrum duševního zdraví je nová forma služby pro klienty trpící závažným duševním onemocněním, která vznikla v roce 2019 v rámci probíhající reformy psychiatrické péče v ČR. Poskytuje podporu ve zdravotní i sociální oblasti. Tento projekt je financován Evropskou unií. Bližší informace, včetně potřebných kontaktů na odpovědné pracovníky, najdete na webových stránkách neziskové organizace FOKUS Mladá Boleslav.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 6. 8. 2019 - 13:06