Domů Aktuality Kraj udělí další dotace na vybavení ordinací informačními technologiemi

Kraj udělí další dotace na vybavení ordinací informačními technologiemi

Do ordinací v Libé a v Hazlově poputují krajské dotace určené na nákup informačních technologií potřebných pro vydávání eReceptů. Získá je praktický lékař, jenž v obou obcích působí, na pořízení notebooku a počítače s příslušenstvím. Kraj se tak snaží usnadnit praktikům jejich práci zejména v malých obcích.

Celkem jde o dotaci ve výši 70 tisíc korun. „Jde přesně o ten případ, kdy jeden praktik zajíždí do dvou obcí najednou a pro každou z nich by kvůli eReceptům musel pořizovat počítačovou techniku. Dotace od kraje mu pomůže situaci vyřešit. Věříme, že i tato podpora přesvědčí lékaře, aby především v malých obcích zůstávali a neukončovali činnost,“ uvedl krajský radní Jan Bureš.

V letošním roce kraj vyčlenil na tyto neinvestiční dotace celkem 500 tisíc korun. Žádat o ně mohou obce, kde ordinace praktických lékařů pro dospělé i pro děti a dorost sídlí. „Dotaci dostane obec, která splňuje podmínku, že má do 3 tisíc obyvatel. Na jednu ordinaci jde přitom o příspěvek do výše 35 tisíc korun,“ doplnil Jan Bureš. V minulosti už krajskou dotaci dostalo 10 obcí, mimo jiné Bochov, Oloví či Štědrá. Další žádosti se v současnosti hodnotí. Čerpat dotaci je možné kdykoliv během roku, veškeré informace najdou zájemci na stránkách Karlovarského kraje​

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 30. 7. 2019 - 12:06