Domů Aktuality Mobilní aplikaci Záchranka si stáhlo už milion lidí

Mobilní aplikaci Záchranka si stáhlo už milion lidí

​Aplikace Záchranka, která pomáhá zachraňovat lidské životy, hlásí po třech a půl letech od spuštění milion uživatelů. Tohoto milníku dosáhla nejenom díky podpoře profesionálů z řad záchranných složek, ambasadorů a veřejnosti, ale také díky Nadaci Vodafone, jež jí financuje. Stáhněte si tohoto užitečného pomocníka do mobilu i vy.
 
Každý den přes aplikaci volá o pomoc zhruba 50 lidí v nouzi. Za celou dobu jejího fungování pak byli záchranáři přivoláni k 35 000 případům. Záchranka je unikátní nejen tím, že předává přesnou polohu zraněného. Na dispečinky záchranářů posílá stiskem nouzového tlačítka i další údaje o volajícím -  jeho zdravotní indispozice, stav baterie, kontakty na osoby blízké a další informace, které má uživatel vyplněny ve svém profilu. Aplikaci mohou navíc užívat i neslyšící a nevidomí. Záchranka je plně funkční na území České republiky, Rakouska a na slovenských horách. Letos na podzim přibude nově Maďarsko.

„V aplikaci se také nachází největší databáze automatizovaných externích defibrilátorů v České republice, nyní jich tam máme 1 300 a přibývají denně,“ říká autor Záchranky Filip Maleňák. Další důležitou součástí aplikace je interaktivní návod první pomoci, který vznikl ve spolupráci s Českou resuscitační radou. Každý uživatel se tak může vzdělávat přímo ve svém mobilním telefonu. Záchranka má navíc i výukovou verzi přímo pro organizace vyučující první pomoc. Aktuálně ji využívá 600 lektorů a lektorek. Více informací o aplikaci, která by rozhodně neměla chybět ve vašem telefonu, najdete na těchto internetových stránkách.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 25. 7. 2019 - 10:33