Domů Aktuality ​Martin Hurajčík: Oprava silnice u Krásné Lípy byla plánovaná už od podzimu

​Martin Hurajčík: Oprava silnice u Krásné Lípy byla plánovaná už od podzimu

​Reakce náměstka hejtmanky Karlovarského kraje Martina Hurajčíka na reportáž TV Nova k opravě silnice mezi Šindelovou a Krásnou Lípou, odvysílanou 17. července 2019 v Televizních novinách.



Dovolte mi, aby se důrazně ohradil proti tendenčně natočené reportáži TV Nova, která byla odvysílána ve středečních Televizních novinách. Diváci u televizních obrazovek při jejím sledování museli nabýt dojmu, že k opravě silnice III/21810 mezi Šindelovou a Krásnou Lípou došlo až v momentě, kdy bylo ze strany místních obyvatel upozorněno na díry ve vozovce a kdy se celou záležitostí začala zabývat TV Nova. To samozřejmě není pravda a rád bych vše uvedl na pravou míru.

Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje (KSÚS KK) každoročně připravuje po pečlivé úvaze, s přihlédnutím k celkovému stavu krajské silniční sítě, intenzitě dopravy a dopravnímu významu každého konkrétního úseku, plán opravy silnic II. a III. tříd. Vzhledem k havarijnímu stavu byla již na podzim minulého roku do tohoto plánu zařazena i souvislá oprava silnice III/21810 mezi Šindelovou a Krásnou Lípou. V březnu letošního roku pak došlo po ukončení zimní sezóny k aktualizaci tohoto plánu a následně v dubnu, konkrétně 26. dubna, byl starosta obce Šindelová písemně vyrozuměn o plánované opravě silnice během nadcházející letní sezóny. Velice mne tedy mrzí, že tuto informaci nepředal dál občanům, protože by se tak zamezilo následným zbytečným nepříjemnostem. Ačkoliv jsem všechny tyto skutečnosti sdělil reportérovi TV Nova Františku Nyklasovi, v odvysílané reportáži vůbec nezazněly.

Pro úplnost bych ještě rád doplnil, že výběrové řízení na zhotovitele stavebních prací KSÚS KK vyhlásila 9. května a 23. května vybrala vítěznou firmu. 17. června s ní pak byla podepsána smlouva a 11. července dělníci převzali staveniště. Oprava silnice ze Šindelové do Krásné Lípy by měla být hotova k 31. červenci. Věřím tedy, že média budou příště uvádět všechny potřebné informace tak, aby nedošlo k jejich záměrnému zkreslování a matení veřejnosti.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 19. 7. 2019 - 08:19