Domů Aktuality Dnes startuje 54. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary

Dnes startuje 54. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary

​Tradiční filmový svátek nabídne divákům okolo 180 filmů, hvězdy české i světové kinematografie a bohatý doprovodný program. Během večerního slavnostního zahájení převezme křišťálový glóbus oscarová herečka Julianne Moore. Do Karlových Varů opět zavítá také herec a režisér Casey Affleck nebo herečka Patricia Clarkson.

Mezinárodní filmový festival, který se každoročně koná za podpory Karlovarského kraje, bude probíhat od pátku 28. června do soboty 6. července. Na tradičním zahajovacím koncertě s ohňostrojem pro širokou veřejnost zazní nesmrtelné hity skupiny Beatles.Také letos se návštěvníci mohou těšit na pořádnou porci filmů. Čeká je okolo 50 světových premiér. Festival mimo jiné uvede i nový film slavného režiséra Rona Howarda o životě Pavarottiho. Česká republika pak bude v hlavní soutěži zastoupená jako koprodukční země, a to dramatem Budiž světlo.

V následujících dnech se kromě bohaté filmové projekce mohou návštěvníci těšit také na pestrý doprovodný program. Karlovarský kraj zve například 2. července na exkluzivní předpremiéru snímku Diego Maradona, která se uskuteční v kinech po regionu, nebo 3. července na společný den s městem ve Dvořákových sadech a Mlýnské kolonádě. Na programu bude skvělá muzika a spousta zábavy pro malé i velké. Pro ty, kteří si rádi pořizují selfíčka a fotky, bude ve Vřídelní kolonádě připraven originální fotokoutek s vanou plnou kinofilmů. Ve Foto Pointu v hotelu Thermal si pak lidé budou moci zasoutěžit o wellness víkend v Karlových Varech a sportovní víkend v Krušných horách. Tipy na výletní cíle v našem regionu a  originální reklamní festivalové předměty nabídne Info Point poblíž Lázní 5.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 28. 6. 2019 - 12:30