Domů Aktuality Města v kraji budou přednostně přidělovat služební byty hasičům, policistům či záchranářům

Města v kraji budou přednostně přidělovat služební byty hasičům, policistům či záchranářům

​Zástupci Karlovarského kraje se dohodli s představiteli Karlových Varů, Sokolova, Chebu a Aše na tom, že by města podle svých možností přidělovala v budoucnu přednostně městské služební byty příslušníkům a zaměstnancům složek Integrovaného záchranného systému (IZS). Opatření by pomohlo motivovat nové zájemce o práci policistů, záchranářů i hasičů a stabilizovat personální situaci IZS v regionu.

Jednání se starosty a zástupci IZS svolal kraj na konec května. „Starostové návrh na přednostní přidělování bytů příslušníkům a zaměstnancům IZS jednoznačně podpořili a dohodli jsme se, že poskytnutí bytu bude vázáno na vznik pracovního nebo služebního poměru u složek IZS v daném teritoriu města. Některá města nicméně aktuálně nemají dostatečný bytový fond, s tímto problémem se například potýkají Karlovy Vary a Aš. Starostka Sokolova Renata Oulehlová a místostarosta Chebu Jiří Černý proto nabídli, že pokud budou mít jejich města volnou bytovou kapacitu, Cheb umožní přednostní přidělování městských bytů i těm členům IZS, jejichž pracoviště je ve městě Aš. Sokolov pak nabídne své byty i policistům, záchranářům a hasičům z Karlových Varů,“ vysvětlil Petr Kubis.

Se svými požadavky se jednotlivé složky IZS budou obracet přímo na zástupce samosprávy konkrétního města. „Chtěl bych moc poděkovat za projevenou snahu měst pomoci s řešením nedostatku lidí v Integrovaném záchranném systému a za jejich aktivitu při společném řešení této problematiky,“ uzavřel Petr Kubis.
'
Základní složky Integrovaného záchranného systému Karlovarského kraje tvoří Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje, jednotky požární ochrany, Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje a Policie České republiky. K ostatním složkám se řadí obecní policie, vyčleněné síly ozbrojených sil či zařízení civilní ochrany, IZS spolupracuje také s Horskou službou ČR.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 24. 6. 2019 - 09:30