Domů Aktuality Muzeum Karlovy Vary zve na víkendové vycházky

Muzeum Karlovy Vary zve na víkendové vycházky

​Nemáte plány na víkend a rádi byste vyrazili do přírody? Pak si nenechte ujít sobotní historickou exkurzi ke kostelu sv. Mikuláše, který se nachází pod bájnou horou Krudum. V neděli pak můžete vyrazit na golfové hřiště v Olšových Vratech, kde se seznámíte s jeho nezbednými syslími obyvateli.

Sobotní vycházka povede po staré obchodní stezce ke zřícenině středověkého kostela sv. Mikuláše na rozcestí pod vrchem Krudum. Archeolog Jiří Klsák přiblíží historii kostela, jeho archeologický výzkum, rekonstrukci i další zajímavosti z blízkého okolí. Délka trasy je zhruba pět kilometrů. Sraz účastníků proběhne ve 14 hodin na parkovišti u Sportcentra v Hruškové a předpokládaný konec vycházky je naplánován na 17 hodinu.

V neděli 23. června jsou pak všichni milovníci přírody zváni na přírodovědnou exkurzi nazvanou „Za sysly na golf“. Pod vedením přírodovědce Jana Matějů zamíříte na golfové hřiště v Olšových Vratech, kde budete pozorovat nezbedné hlodavce, dozvíte se něco o jejich životě a vyloučena není ani ukázka odchycených syslů. Krátká trasa po hřišti bude trvat asi jednu hodinu a je vhodná i pro handicapované a rodiče s kočárky. Sraz bude na parkovišti Golf Resort a. s. v 17 hodin.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 20. 6. 2019 - 14:43