Domů Aktuality ​Přijďte se seznámit s tradiční čínskou medicínou

​Přijďte se seznámit s tradiční čínskou medicínou

​Zajímáte se o alternativní způsoby léčby? Pak byste si rozhodně neměli nechat ujít akci v Krajské knihovně Karlovy Vary, během níž budou prezentovány metody a produkty tradiční čínské medicíny. Kromě jiného vás čekají i praktické ukázky cvičebných technik Tai Chi a Wushu, které pozitivně ovlivňují zdraví a duševní rovnováhu. Akci pořádá Karlovarský kraj ve spolupráci s partnerským distriktem Changping v úterý 25. června od 14 hodin.

Tradiční čínská medicína je tisíce let starý medicínský systém, který dodnes využívají miliardy lidí po celém světě. Na rozdíl od západní medicíny vnímá lidské tělo jako vysoce provázaný celek. Svým ojedinělým přístupem obnovuje stav vnitřní rovnováhy a dokáže pacientovi navrátit nejenom zdraví, ale pomáhá jej také dlouhodobě udržovat. Díky uzavřenému partnerství Karlovarského kraje s pekingským distriktem Changping se nyní obyvatelé našeho regionu mohou seznámit s jednotlivými léčebnými metodami i produkty tradiční čínské medicíny a nemusejí cestovat tisíce kilometrů daleko. Do kraje je přiváží představit devítičlenná čínská delegace.

Během návštěvy regionu členové delegace, mezi nimiž nebudou chybět ani zástupci Asociace pro tradiční čínskou medicínu, zavítají rovněž do vybraného lázeňského sanatoria. Konkrétně v Alžbětiných lázních v Karlových Varech představí masážní techniku Tuina, která pracuje se systémem akupunkturních bodů a drah a příznivě působí na kůži i ztuhlá místa svalové tkáně. Jejich další zastávkou pak bude také Domov pro seniory Skalka v Chebu. Společnou snahou je šířit povědomí o tradiční čínské medicíně a rozvinout spolupráci v této oblasti.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 17. 6. 2019 - 16:20