Domů Aktuality ​ZUŠ Open vstupuje do třetího ročníku

​ZUŠ Open vstupuje do třetího ročníku

​Nejenom náměstí, parky a ulice, ale také třeba nádraží či nákupní centra po celé republice ožijí v pátek a sobotu uměním. Dvoudenní happening opět nabídne nespoutanou radost z hudby, tance, divadla, výtvarného umění a dalších aktivit žáků z více než čtyř stovek základních uměleckých škol. U nás akce propukne zítra na Mlýnské kolonádě v Karlových Varech, kam v dopoledních hodinách zamíří pozdravit vystupující i náměstkyně hejtmanky Daniela Seifertová.

Iniciátorem a hlavním garantem ZUŠ Open je Nadační fond Magdaleny Kožené. Sama patronka navštíví v rámci happeningu tři regiony. První zastávkou bude Karlovarský kraj, kde okolo 10 hodiny společně s generálním ředitelem České filharmonie Davidem Marečkem a náměstkyní hejtmanky Danielou Seifertovou oficiálně zahájí happening. „Z mého pohledu se jedná o výjimečný projekt, díky němuž se setkávají děti a pedagogové ze základních uměleckých škol napříč regiony a který skvělým způsobem představuje široké veřejnosti pestrost vyučovaných uměleckých oborů,“ uvedla Daniela Seifertová.

A na co se návštěvníci Mlýnské kolonády mohou konkrétně těšit? Čeká je proud hudebních i tanečních vystoupení, výstava výtvarných prací a živá tvorba malých výtvarníků. V 18 hodin si žáci zahrají s Karlovarským symfonickým orchestrem Haydnovu „Dudáckou“ symfonii. V sobotu se program ZUŠ Open propojí s městským karnevalem a oslavy umění budou pokračovat. Ani v ostatních částech regionu však lidé nepřijdou zkrátka. Tak například ZUŠ Open ve Františkových Lázních zahájí v pátek Cimrman Drums Band pochodem přes město. Od 14:30 hodin pak bude před hotelem Centrum probíhat vystoupení žáků Základní umělecké školy Járy Cimrmana. V blízkosti pódia se budou konat výtvarné workshopy, zaměřené na keramiku, kresbu, malbu a oděvní tvorbu. Základní umělecká škola Kynšperk nad Ohří zase připravuje akci s názvem Toulky téměř zapomenutou historií. Bližší informace o programu v jednotlivých městech najdete na webu akce.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 30. 5. 2019 - 12:29