Domů Aktuality Obci Bublava můžete pomoci příspěvkem do veřejné sbírky

Obci Bublava můžete pomoci příspěvkem do veřejné sbírky

​Karlovarský kraj před časem vyhlásil veřejnou sbírku na pomoc zadlužené obci Bublava. Ta se kvůli dluhu vzniklému v minulosti nemohla dále rozvíjet a pomohla jí až finanční výpomoc od Ministerstva financí ČR. Na splátky této půjčky by obec mohla využít právě výtěžek z veřejné sbírky. V současnosti už mohou zájemci přispět na transparentní bankovní účet.

Obec splácí bezúročnou výpomoc ve výši zbylého dluhu, tedy částku 13 milionů korun. Splátky má rozplánovány na 14 let. „Velice kladně hodnotím především to, jak se současné vedení obce velmi snaží jednak řešit zadlužení, ale na druhé straně chce také dobudovat chybějící kanalizaci, vodovod nebo zlepšit stav místních komunikací. Proto se vedení kraje rozhodlo uspořádat veřejnou sbírku, do které mohou přispět ostatní obce i veřejnost. Domluvili jsme se také na podpoře Svazu měst a obcí ČR, který pomůže informace o sbírce šířit po celé republice,“ uvedla hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová.

Obce i lidé mohou zaslat finanční prostředky na zvláštní bankovní účet číslo: 115-9669510257/0100. Zasláním příspěvku přispěvatelé souhlasí se zveřejněním poskytnutých údajů na zvláštním účtu.

Obec Bublava se dostala do problémů kvůli projektu nedostavěného akvaparku. Kromě soudního sporu se stavební firmou obec splácela dluh finančnímu úřadu původně ve výši 31 milionů korun. Rozvoj Bublavy se tak zcela zastavil, přestože se jedná o turisticky oblíbenou oblast, kde se velmi daří cestovnímu ruchu.





Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 17. 5. 2019 - 13:12