Domů Aktuality ​Do startu Mattoni 1/2 Maratonu Karlovy Vary zbývá už jen pouhý den

​Do startu Mattoni 1/2 Maratonu Karlovy Vary zbývá už jen pouhý den

​Jak uvedli organizátoři na dnešní tiskové konferenci, startovní čísla jsou již téměř všechna obsazená. Na trasu dlouhou přes jednadvacet kilometrů se vydá na čtyři tisíce závodníků, přičemž prim by měli hrát hlavně evropští běžci, mezi nimiž nebude chybět Roman Romaněnko či Lilia Fisikovici. Atmosféru velkého závodu si vychutnají i rodiče s dětmi, a to v rámci již tradičního dm rodinného běhu. Krajský radní Jaroslav Bradáč popřál všem přihlášeným sportovcům mnoho úspěchů.

Trasa závodu patří vzhledem ke kopcovitému terénu k nejnáročnějším ze série RunCzech běžecké ligy, ovšem díky scenérii lázeňského města zároveň k těm nejkrásnějším. Evropské hvězdy na ni budou bojovat v rámci projektu EuroHeroes nejenom o prestiž, vítězství, ale i o zajímavé prize money. Na západ Čech má dorazit zástup rychlých Ukrajinců, Španělů a zabodovat chtějí i tuzemští běžci včetně domácí závodnice ze Sokolova Ivany Sekyrové. Není náhodou, že mnozí z nich se do Karlových Varů vrací opakovaně.

V pořadí již sedmý ročník závodu odstartuje v šest hodin primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová, o dvě hodiny dříve zahájí dm rodinný běh hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová. Fanoušci, kteří se do Karlových Varů nedostanou, mohou závod sledovat v přímém přenosu na ČT Sport od 18.20 hodin nebo na webu RunCzech již od 17:50 hodin. Součástí akce je také Marathon Music Festival s kapelami a DJ podél celé trati.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 17. 5. 2019 - 14:12