Domů Aktuality Logistici z Dalovic absolvovali projektový den

Logistici z Dalovic absolvovali projektový den

​Tradiční Projektový den odborných předmětů uspořádala Střední škola logistická v Dalovicích. Šlo o celoškolní projekt, kterého se zúčastnili všichni žáci i pedagogové školy. Významná vzdělávací událost  se zaměřila na rozvoj kompetencí v podnikání - tvořivost, kritické myšlení, kreativitu nebo finanční povědomí. Souběžně s projektovým dnem se škola zapojila i do akce Global Money Week, který cílí na finanční gramotnost.

V rámci projektového dne prezentovali žáci spolužákům svoje aktivity z činnosti fiktivních firem, odborných praxí, poznatky z exkurzí, odborných soutěží a seznámili je s projekty, se kterými soutěží a daří se jim obsazovat první příčky. „Žákům se během pěti vyučovacích hodin představily i firmy spolupracující se školou při zajímavých přednáškách a prezentacích. Přivítali jsme například zástupce firmy Witte Automotive, který je naším absolventem a přiblížil žákům i náročnost přechodu ze studia do pracovního poměru. Spolu s dalšími absolventy hovořil o přípravě na maturitu, jak prezentovat maturitní práci a o přínosu vzdělání na škole pro budoucí práci a jejich uplatnění. Žáci maturitního oboru Provoz a ekonomika dopravy - logistika převzali certifikáty za složení zkoušky - práce v systému TimoCom,“ upřesnila tisková mluvčí školy Andrea Kovardinská.

Zároveň s projektovým dnem se škola účastnila také akce Global Money Week pod záštitou ministerstev školství a financí. Cílem Global Money Week je napříč generacemi kultivovat povědomí o penězích, jejich získávání a efektivním hospodaření. Studenti absolvovali přednášky, hráli ekonomické hry a prezentovali maturitní práce i poznatky z praxí. „Závěrem dne nám bylo ctí předat žákům 4. ročníku oboru Logistika ve službách a finančnictví certifikáty - a osvědčení pod patronací České národní banky,“ uzavřela Andrea Kovardinská. 


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 3. 5. 2019 - 09:58