Domů Aktuality ​Juniorský maraton ovládli sokolovští gymnazisté

​Juniorský maraton ovládli sokolovští gymnazisté

​V centru Karlových Varů se v minulém týdnu běželo semifinálové kolo Juniorského maratonu. Ve Smetanových sadech zabojovalo o vstupenku na prestižní Volkswagen Maraton Praha čtrnáct desetičlenných týmů z různých koutů regionu. Závod odstartoval krajský radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Jaroslav Bradáč. Nejlepšího času nakonec dosáhli studenti Gymnázia Sokolov.

Závod se běžel formou štafety, přičemž každý z běžců zdolával shodně 4 200 metrů, tedy šest kol. Minimálně tři úseky však musela běžet dívka. Studentům z Gymnázia Sokolov se podařilo trať zvládnout ve skvělém čase 2:48:23. V květnu si tak zaběhnou Volkswagen Maraton Praha spolu s elitními běžci z celého světa. Druhé místo obsadili sportovci z Prvního českého gymnázia Karlovy Vary, kteří se v cíli objevili za 2:51:51. Na bronzové příčce skončili žáci Gymnázia Cheb s časem 2:53:57. Mezi nimi pak zazářil Vítek Fiala, jenž zaběhl jeden z nejlepších časů letošního ročníku (13:56).

„Čtrnáct štafet se tu pralo o jediné volné místo do Prahy. Viděli jsme dosud jeden z nejrychlejších časů na jednotlivém úseku zaběhnutý mezi chlapci a to nám dělá obrovskou radost. Nemůžeme být spokojenější. Pátý díl letošního Juniorského maratonu v Karlových Varech se opravdu povedl,“ říká Igor Murko z organizačního týmu RunCzech.

Juniorský maraton je unikátní sportovní projekt, kterého se každoročně účastní tisíce žáků středních škol. Akci provází mediální kampaň, jejímž cílem je podporovat kladný vztah mládeže ke sportu, zdravý životní styl, týmového ducha a preventivně působit proti užívání návykových látek. Záštitu nad akcí převzala hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová a primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová. Více informací a kompletní výsledky naleznete na internetových stránkách Juniorského maratonu.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 15. 4. 2019 - 09:54