Domů Aktuality Začala sezóna cyklopůjčoven Českých drah

Začala sezóna cyklopůjčoven Českých drah

​Začátek turistické sezóny je v Karlovarském kraji už devátým rokem spojený s otevřením půjčoven kol Českých drah. Půjčovny budou otevřené až do 31. října ve stanicích Karlovy Vary, Karlovy Vary dolní nádraží, Cheb, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně, Aš a Sokolov. Po předchozí domluvě je možné kola vypůjčit nebo vrátit také ve stanici Nejdek.


Cyklopůjčovny v regionu provozují České dráhy od roku 2011 za podpory Karlovarského kraje. „K dispozici jsou trekingová nebo horská kola v dámské i pánské verzi, dětské bicykly a elektrokola. V půjčovnách ve stanicích Cheb, Františkovy Lázně a Karlovy Vary dolní nádraží a Mariánské Lázně jsou v nabídce i koloběžky. Výhodná je i cena výpůjčného. Poskytují se slevy pro držitele In Karty ČD a jízdenek EgroNet,“ uvedla tisková mluvčí Českých drah Gabriela Novotná. 

Největší výhodou ale je, že cestující můžou vrátit kolo i v jiné stanici, než si ho půjčili. Na vybraných tratích lze přepravovat vypůjčené kolo zdarma, cyklovýlet je možné kombinovat s pěší turistikou a využít bezplatné úschovy v určených stanicích. Zájemcům nabízí dopravce kvalitní kola s předpisovou výbavou a pravidelným servisem. Při zapůjčení kola je nezbytné podepsat nájemní smlouvu, předložit osobní doklad (občanský, řidičský průkaz nebo cestovní pas), zaplatit půjčovné a složit vratnou kauci. Zákazníci Českých drah, kteří jsou zaregistrovaní do věrnostního programu ČD Body, si můžou vyzvednout za 50 bodů voucher k bezplatnému jednodennímu zapůjčení jízdního kola.


Od 16. června do 29. září budou České dráhy také vypravovat vlaky Cyklo Ohře s odjezdem z Chebu v 8:55 a příjezdem do stanice Karlovy Vary v 9:45 a vlak  z Karlových Varů v 10:00 a příjezdem do stanice Cheb v 10:50. Vlaky budou zastavovat ve stanicích a zastávkách v blízkosti Cyklostezky Ohře.

Veškeré informace o půjčovnách i přepravě kol jsou k dispozici na stránkách Českých drah.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 1. 4. 2019 - 12:53