Domů Aktuality Přijďte na konferenci věnovanou zdravému mozku a paměti

Přijďte na konferenci věnovanou zdravému mozku a paměti

​Začínáte zapomínat? Chcete si udržet vysoký pracovní výkon i po padesátce? Víte, jak se učit efektivně pro 21. století? O tom všem se dozvíte zajímavosti a novinky na odborné konferenci s názvem "Den zdravého mozku a paměti". Akce se bude konat 14. března 2019 v Krajské knihovně v Karlových Varech Dvorech. Hlavním organizátorem je karlovarský spolek Biblio, záštitu nad akcí převzala hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová. 

Konferenci organizátoři naplánovali na den narození Alberta Einsteina. „Akce je zároveň součástí „Národního týdne trénování paměti“ pořádaného Českou společností pro trénování mozku a mozkový jogging a navazuje na celosvětovou akci „Týden uvědomění si mozku“ (Brain Awareness Week) a dále na „Týden mozku“ Akademie věd ČR,“ sděluje Aleš Procházka, certifikovaný trenér paměti, zástupce organizace Zlepši paměť, která se významným způsobem podílí na přípravě konference. 

Dopolední části akce
 se může zúčastnit odborná veřejnost, tedy zástupci škol,  výchovní poradci, ale i sociální pracovníci či představitelé úřadů. Odpoledne pak bude určeno pro širokou veřejnost, především pro rodiče s dětmi, seniory, studenty. Návštěvníky čeká bohatý doprovodný program, a to například testování IQ, představení přístroje na měření aktivity mozku - tzv. biofeedback, kurzy trénování paměti pro studenty a seniory a mnoho dalšího. „Jsme velice potěšeni, že můžeme konferenci tohoto typu podpořit a pomoci s její organizací,“ zdůrazňuje Vratislav Emler, ředitel krajské knihovny, jež se stala partnerem akce. 

Vstup na konferenci je zdarma, při testování IQ musí účastníci počítat s poplatkem. Na jednotlivé části je nutné se z důvodu omezené kapacity přihlásit. Přihlašování na jednotlivé bloky konference je možné na stránkách organizace Zlepši paměť i na webu krajské knihovny.

  


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 14. 2. 2019 - 13:18