Domů Aktuality ​Karlovarský skřivánek vstoupil do 24. ročníku

​Karlovarský skřivánek vstoupil do 24. ročníku

​Slavnostní fanfárou byl dnes zahájen druhý soutěžní den krajského kola Karlovarského skřivánku. Mladé talentované zpěváky přijela do auly Základní školy a Základní umělecké školy v Karlových Varech pozdravit náměstkyně hejtmanky pro oblast kultury a památkové péče Daniela Seifertová.

Karlovarský skřivánek je celostátní soutěží v sólovém zpěvu pro děti a mládež ve věku od 6 do 15 let. Akci každoročně pořádá Základní škola a Základní umělecká škola v Karlových Varech, Mezinárodní pěvecké centrum Antonína Dvořáka a obecně prospěšná společnost Forte. Jak prozradili organizátoři, letos se v krajském kole utká o postup do finále okolo 60 dětí. Jejich výkony hodnotí odborná porota, složená nejenom z profesorů a profesorek konzervatoří a akademií múzických umění, ale také z osobností z oblasti klasického zpěvu, populární hudby a muzikálů.

„Všem zpěvákům, kteří se dnes vůbec poprvé ocitnou před profesionální porotou, bych chtěla popřát, aby se zbytečně nebáli a aby si svoje vystoupení užili. Jsem přesvědčena o tom, že účast v Karlovarském skřivánku pro ně bude výjimečným zážitkem, na který budou ještě dlouho vzpomínat. Zároveň bych ráda poděkovala skvělému pořadatelskému týmu za přípravu celé akce. Velice si vaší práce vážím,“ uvedla náměstkyně hejtmanky Daniela Seifertová během slavnostního zahájení.

Děti soutěží v celkem pěti kategoriích podle věku a studia sólového zpěvu. Z krajských kol je do celostátního finále delegováno v kategorii A1 a A2 po 3 soutěžících, v kategorii B, C1 a C2 po 5 soutěžících. Finále se uskuteční opět v Karlových Varech, a to od 18. do 20. března. Děti, které v soutěži v uplynulých letech zvítězily, později studovaly například na konzervatořích a dnes jsou sólisty českých operních scén. Jiné zazářily v populárních soutěžích, jako například Zbyněk Drda, který se stal vítězem televizní show „Česko hledá Superstar“. Více informací včetně výsledků najdete na těchto internetových stránkách.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 12. 2. 2019 - 11:58