Domů Aktuality Karlovarský kraj zrekonstruuje silnici z Bochova do Hlinek

Karlovarský kraj zrekonstruuje silnici z Bochova do Hlinek

​Silnici č. II/208 z Bochova do Hlinek čeká nákladná rekonstrukce. Rada Karlovarského kraje na svém posledním zasedání odsouhlasila zadání veřejné zakázky na provedení stavebních prací. Kromě modernizace asfaltového krytu vozovky dojde také k opravě mostu přes Dražovský potok.

„Rada schválila zadávací dokumentaci na kompletní rekonstrukci jedenáctikilometrového úseku Bochov - Hlinky. Je to přibližně v ceně 138 milionů korun, což je samozřejmě projektová cena, zakázku budeme teprve soutěžit. Realizace je plánovaná v letošním a příštím roce," upřesnil náměstek hejtmanky pro oblast dopravy a silničního hospodářství Martin Hurajčík.

Na realizaci stavby chce kraj využít dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu. Vzhledem k nutnosti zachování provozu hromadné i individuální dopravy bude rekonstrukce provedena na dvě etapy. V rámci stavebních prací by mělo dojít nejenom k výměně asfaltového krytu vozovky, ale také k obnově nezpevněné krajnice, modernizaci stávajících sjezdů a propustků, reprofilaci silničních příkopů a ostatních odvodňovacích zařízení, doplnění a modernizaci stávajících silničních svodidel, výměně směrových sloupků či obnově a doplnění stálého dopravního značení.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 4. 2. 2019 - 11:01