Domů Aktuality Vítězové dějepisné soutěže přijali pozvání do sněmovny

Vítězové dějepisné soutěže přijali pozvání do sněmovny

​Ve středu 16. ledna navštívili Poslaneckou sněmovnu Parlamentu České republiky vítězové prestižní dějepisné soutěže, kterou každoročně pořádá Nadační fond Gaudeamus při Gymnáziu Cheb. K úspěchu ve vědomostním klání jim pogratuloval předseda sněmovny Radek Vondráček a hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Dějepisná soutěž pořádaná v Chebu patří již řadu let mezi největší setkání mladých historiků z České a Slovenské republiky. Během uplynulého 27. ročníku se do ní zapojilo na 259 gymnázií z obou zemí, jejichž studenti poměřovali znalosti z československých dějin v období 1968 – 1977. Celkovým vítězem se nakonec stal tým z Biskupského gymnázia Brno.

„Ačkoliv v soutěži vítězí pouze jeden tým, pomyslnými vítězi jsou však všichni studenti, kterým se v rámci pečlivé přípravy podařilo nejenom poznat naši minulost, ale hlavně skrze ni lépe pochopit současnost. Mé velké poděkování patří hlavnímu organizátorovi soutěže, panu magistru Stulákovi, za perfektně odvedenou práci. Díky němu a díky členům jeho týmu se každoročně daří pro všechny studenty vytvořit perfektní zázemí i program, ze kterého si odnáší spoustu nezapomenutelných zážitků. Dokladem toho jsou četné pozitivní ohlasy překračující hranici našeho regionu i země,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Na setkání do sněmovny dorazili i zástupci nejlepšího týmu ze Slovenské republiky, a to z Gymnázia Galanta. Svou účastí všechny potěšil i fotbalový internacionál Karol Dobiáš. Přítomni byli rovněž ředitel Gymnázia Cheb Jaroslav Kočvara a hlavní organizátor soutěže a pedagog Miroslav Stulák.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 17. 1. 2019 - 14:40