Domů Aktuality Rozjíždíte malý podnik? Přijďte na seminář o dotacích

Rozjíždíte malý podnik? Přijďte na seminář o dotacích

​Až milionovou dotaci z evropských fondů mohou získat na pořízení nových strojů a technologických zařízení malé začínající podniky. Potřebné finance lze čerpat z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Možnosti čerpání podpory mohou podnikatelé z Karlovarského kraje konzultovat na semináři organizovaném Agenturou pro podnikání a inovace (API). Akce se koná na konci ledna.

VIII. výzvu v rámci programu podpory Technologie vyhlásilo Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR (MPO ČR). Zájemci mohou žádosti o podporu podávat od 28. ledna do 28. května 2019. Dotace je určena pro ty podnikatelské subjekty, které vznikly v letech 2014 - 2017. "Seminář pro zájemce se uskuteční 31. ledna v karlovarské kanceláři Agentury pro podnikání a inovace na adrese Jaltská 906/1. Účast je zdarma po předchozí registraci," upřesnila Michala Kosinová, projektová manažerka API pro Karlovarský kraj.

Agentura pro podnikání a inovace je státní příspěvková organizace s celostátní působností zřizovaná MPO ČR. Je zprostředkujícím subjektem pro dotační programy podpory Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) 2014-2020 zaměřeného na rozvoj zpracovatelského průmyslu a souvisejících služeb. Mezi hlavní aktivity agentury patří administrace žádostí o dotace a projektů v průběhu realizace i udržitelnosti, poskytování informačního a konzultačního servisu zájemcům a žadatelům o dotace či pořádání tematických odborných seminářů. 
 

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 17. 1. 2019 - 14:38