Domů Aktuality ​Alej přátelství od jezera Medard získala prestižní ocenění

​Alej přátelství od jezera Medard získala prestižní ocenění

​Nejoblíbenější alejí roku 2018 se stala dubová Alej přátelství, která byla vloni vysazena ke stému výročí republiky u jezera Medard na Sokolovsku. V každoročně pořádané anketě si získala přízeň 1592 hlasujících. Spolek Arnika, jenž je vyhlašovatelem soutěže, k vítězné aleji na jaře umístí pamětní ceduli.

„V osmém ročníku soutěžilo 92 alejí a stromořadí ze všech krajů České republiky, kterým svůj hlas poslalo více než 9 tisíc lidí. Jedná se o dosud nejvyšší počet nominovaných alejí v historii ankety. Velmi nás těší, že lidé mají o aleje a naši krajinu čím dál větší zájem,“ uvedla Karolina Kostićová z Arniky.

V anketě stejně jako v předchozím ročníku zvítězila mladá alej. Hlasující tak ocenili snahu místních lidí, kteří vysadili ke stému výročí republiky sto dubů na břehu jezera Medard. Alej na délku měří tři čtvrtě kilometru a myšlenka na její vysazení se zrodila v hlavě Josefa Pelanta z Andělské Hory. Na druhém místě se pak v hlasování umístila Klokotská alej u Tábora a třetí příčku obsadila Alej Johanky z Rožmitálu pod Třemšínem.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 14. 1. 2019 - 11:10