Domů Aktuality Sníh a vítr uzavřely některé silnice v Karlovarském kraji

Sníh a vítr uzavřely některé silnice v Karlovarském kraji

​Silné sněžení a nárazový vítr trápí řidiče v Krušných horách i dalších místech regionu. Silničáři z Údržby silnic Karlovarského kraje proto museli uzavřít komunikace v okolí Božího Daru, na Nejdecku i Sokolovsku.

Konkrétně jsou do odvolání zavřené silnice z Božího Daru na Klínovec a silnice od Božího Daru na Ryžovnu - Myslivny a Zlatý Kopec. Řidiči se nedostanou také od "abertamské" křižovatky ke státní hranici. Uzavřeny jsou  i silnice z Přebuzi směr Rolava. Do Přebuzi by se lidé měli dostat od Krásné Lípy. Nesjízdná je  silnice ve směru Jindřichovice – Háj, který je přístupný z Dolních Niv. „Situaci průběžně sledujeme, především jde o to, aby byl zajištěn průjezd pro vozy zdravotnické záchranné služby, jsme ale také v kontaktu s hasiči a dalšími složkami,“ uvedl náměstek hejtmanky Petr Kubis.

Meteorologové hlásí sněhové přeháňky i pro zbytek dnešního dne, foukat by měl navíc severozápadní vítr s nárazy o rychlosti na horách až 70 km/h. Od vyšších poloh musí řidiči počítat s tvorbou sněhových jazyků a závějí. O opětovném zprůjezdnění silnic najdou lidé informace na facebookové stránce Karlovarského kraje​.



Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 9. 1. 2019 - 09:34