Domů Aktuality Problém s autobusovými spoji v regionu kraj vyřešil

Problém s autobusovými spoji v regionu kraj vyřešil

​Na začátku roku 2019 došlo ve veřejné linkové dopravě v našem kraji ke změnám komerčních linek Dopravního podniku Karlovy Vary. Změny může dopravce provést, aniž by o tom informoval kraj, města či obce. V důsledku toho se mnohým obyvatelům obcí zkomplikovala doprava do škol, do zaměstnání či k lékaři. Na základě podnětů od starostů hned situaci začala řešit hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová a další členové vedení kraje ve spolupráci s Koordinátorem integrovaného dopravního systému Karlovarského kraje. 

Problém se týká především linky 421101 Karlovy Vary – Ostrov – Jáchymov a 421111 Karlovy Vary – Ostrov, ale i dalších spojů. Dopravní podnik totiž změnil trasy spojů, které nyní vedou mimo obce Dalovice, Sadov a Hájek a tak se stalo, že obyvatelé těchto obcí nemají k dispozici spoje, na které byli léta zvyklí. „Pověřila jsem ředitele naší organizace Koordinátor integrovaného dopravního systému Karlovarského kraje, aby ve spolupráci se starosty Dalovic, Sadova, Hájku a s dalšími okamžitě jednali se zástupci Dopravního podniku Karlovy Vary. Výsledkem je to, že se upraví jízdní řád, aby linka Karlovy Vary – Ostrov zase jezdila tak, jak občané potřebují,“ uvedla hejtmanka.

Dopravní podnik Karlovy Vary také ukončil provoz komerční linky 421110 Karlovy Vary - Loket – Sokolov. Starosta města Loket Petr Adamec požádal Koordinátora integrovaného dopravního systému Karlovarského kraje, zda by bylo možno upravit stávající ranní spojení z Lokte do Karlových Varů. Dopravce Autobusy Karlovy Vary ve spolupráci s Koordinátorem zpracoval návrh úpravy trasy spojů, které specifikovalo město Loket, na lince 481810 Krásno - Horní Slavkov - Loket - Karlovy Vary tak, aby se zlepšila dostupnost spojů i z dalších částí města.  Přes zastávky Loket, železniční stanice a Loket, finské domky budou převedeny trasy ranních spojů s odjezdem 6:08 a 7:06 hod. ze zastávky Loket, Epiag. Dále je vyjednána úprava komerčního spoje č. 1 dopravce AD Ligneta regionalbus na lince 421705 Karlovy Vary - Karlovy Vary, Dvory, Tesco – Chodov, který tyto spoje doplní v cca 6:40 hod.

Provedení změn je vázáno na schválení dodatků smluv o veřejných službách, nebo na změnu licence. Měnit se budou i jízdní řády. Cestující proto úpravy zaznamenají od poloviny ledna 2019, v případě jednoho spoje do konce ledna.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 8. 1. 2019 - 12:56